Ny side: Oldenborg3.com

lørdag 31. mars 2012

Begge keeperne skadet(!)

I det vi ønsker påsken og en (for de fleste) velfortjent ferie velkommen, er det på tide å komme med litt nyheter på bloggen.

Den første av disse gjelder at begge keeperne, Erlend og Kjetil, har skadet seg på litt originale måter. Derfor er det veldig takknemlig at vi spiller i lavere divisjoner, som ikke har seriestart før i slutten av april.

I fotballverdenen er det en haug med eksempler på at spillere har skadet seg på rare måter, såkalte "freak injuries." Keeperne er i så måte intet unntak. Under har vi samlet et lite knippe kjente keepere, litt info om dem (til glede for geeks) og litt mindre kjente facts om hvordan de har pådratt seg skader. Dersom du bare vil lese om hvordan Oldenborg 3's keepere skada seg, får du bla et godt stykke ned i saken :)



ROY CARROLL

Nevn navnet Roy Carroll, og mange United-supportere vil få frysninger, dog ikke av den gode sorten. Nordiren var en av mange mer eller mindre suspekte kandidater som prøvde å erstatte Peter Schmeichel i perioden fra 1999 og fram til 2005, da vi omsider fikk en stabil og god keeper i Edwin van der Sar til våre røde venner i Manchester. Carroll var først back-up keeper bak Fabien "Klovnen" Barthez i 2 sesonger, før han og en lovende, men ustabil Tim Howard delte broderlig på keeperplassen i 2003-2005. Godeste Roy kunne ha gode og stabile kamper, men hadde dessverre også en tendens til å varte opp med horror-show det burde vært aldersgrense på. Tottenham-supportere vil huske et langskudd fra midtbanen han slo ut over en meter over målstreken, og dommer dømte ikke mål. Siste året i United hadde han en heftig sleik-frisyre, og forlot klubben da han ikke aksepterte ny kontrakt. Kanskje like greit. Etter en omflakkende tilværelse i West Ham, Rangers og Derby, kom han til OB i Danmark der han henviste nåværende United-keeper Lindegaard til benken.

Nå vel, under tiden i West Ham var det en gang en treningsøkt der han hadde sluppet inn en del mål. Da han skulle plukke ut ballene, satte han foten fast i nettet og vred kneet. Dette må være selve definisjonen på en fæl treningsøkt for en keeper.





RICHARD WRIGHT

Wright var en lovende keeper, og fra starten av 20-årene tippet som den som skulle overta for David "Ponytail" Seaman på den engelske landslaget og spille fast for en virkelig storklubb det neste tiåret. Slik skulle det ikke gå. En drømmeovergang fra Ipswich til Arsenal i 2001 utviklet seg til et mareritt. Demotert til 3.keeper, bak bl.a. nevnte Seaman, gikk ferden videre til Everton. Første sesongen der spilte han mange kamper, til tross for å ha falt gjennom taket på et loft da han skulle pakke bort noen kofferter. i 2003 kom målvaktsringreven Nigel Martyn til klubben, og henviste Wright til den fryktede benken i over 2 år. Etter en skade på Martyn, fikk Richard igjen sjansen mellom stengene. Han spilte en del kamper, men så gikk det galt igjen. Under oppvarmingen til en cupkamp, gikk han bort til den ene 16-meteren for å varme opp. Her sto det et skilt som advarte mot å trene i målområdet, og heller bruke noen andre mål. Ekstremt fokusert som han var på den forekommende kampen, gav Wright blaffen i advarselen. Dette skulle han angre på. Han presterte å snuble(!) i advarsels-skiltet, ødela ankelen og ble satt på sidelinjen. Under skadeoppholdet kom Martyn tilbake, og Wright fikk bare noen få kamper til for Everton før han reiste videre til reservebenker i West Ham, Sheffield United og Ipswich.


DAVE BEASANT

Mindre kjent for mange, men for litt eldre supportere klinger navnet kjent. Dave var keeper i Wimbledon i mange år, og vant FA-cupen med "The Crazy Gang." Var også innom bl.a. Chelsea. Et mindre kjent faktum er at Chelsea-karrieren i praksis endte pga en salatbolle. Stakkars Beasant mista en på foten, var ute i 8 uker, og da han var tilbake var han i praksis 3.keeper.


DAVID JAMES

En legende, på mange måter. Varierer mellom absolutt verdensklasse og dårlig bedriftsnivå. På midten av 90-tallet slet han voldsomt med innlegg som ble slått inn i 16-meteren. Et rykte sier at James uttalte etterpå at dette kunne skyldes at han spilte fryktelig mye Playstation på denne tida, gjerne sent på kveld, med det resultat at han ikke så ballen klart.

På skadefronten klarte han også mye rart. En gang han satt framfor TV'n, skulle han strekke seg etter fjernkontrollen. Dette endte med en muskelstrekk i ryggen, og flere kamper ute. James er også en ivrig hobbyfisker, en gang han skulle dra inn en skikkelig rugg, vred han skulderen i iveren.




ALEX STEPNEY

United-legende på 60- og 70-tallet. Også legendarisk skade. Under en kamp fikk han kjeven ut av ledd. Grunn: Han skrek og kjeftet så mye på medspillerne at kjeven rett og slett gled ut. Er det i frykt for slike skader at praten var rimelig fraværende i vår treningskamp mot Lokomotiv 2?






SANTIAGO CANIZARES

Iker Casillas har ikke alltid vært førstekeeper for Spania siden han slo gjennom som tenåring. Før VM 2002 hadde Valencias sølvrev Santiago Canizares vunnet landslagskeeperduellen. En kveld skulle Santiago ut en tur og. Som vi alle vet, er det da viktig å lukte godt, og han skulle sette prikken over i'en med en forførende aftershave. Til tross for ha som levevei å gripe og holde fast på ting, var aftershave-flaska tydeligvis mer enn han kunne hanskes med denne kvelden. Flaska glapp, landa og knuste på foten. Tåa ble skada, VM røk, og keeperplassen forsvant til Casillas for evig og alltid.



KASEY KELLER

Mangeårig amerikansk landslagskeeper, og englandsproff lenge. Som alle profesjonelle fotballspillere med respekt for seg selv, spiller også Keller golf. En gang gikk det galt. Etter en runde på banen, skulle han bare ta ut køllebagen fra bagasjerommet. Bagen hang seg fast, Keller dro det han var kar om, bagen løsna og suste mot han. Hodet på driveren (den SVÆRE golfkølla) traff han midt i munnen og slo ut framtennene.


I god akademisk ånd bør man henvise til kilder. Informasjonen over er henta fra:
The Guardian: http://www.guardian.co.uk/football/2009/may/15/football-freak-injuries-broadfoot-egg
Wikipedia

********************


Oldenborg 3-keepernes skader

ERLEND:
20.mars hadde vi treningskamp mot Lokomotiv Oslo 2. Etter halvspilt førsteomgang hadde motstanderne presset oss gradvis bakover og kommet til flere avslutninger. Etter en avslutning som gikk utenfor målet hans, ville Erlend raskt sette spillet i gang. Ballen lå bak en haug med snø. Erlend hoppa over haugen. På den andre sida landa han med høyrefoten og lange knotter på et stykke asfalt. Som de fleste vet, har ikke vår mann fra Hardanger særlig verken balanse eller finmotorikk, og klarte på merkelig vis å skli bortover på en fot. Foten gav så etter, bøyde seg innover, og fikk hele vekta over på ankelen. Resultatet: overtråkk og skadet ankel.
Utvilsomt så dette meget rart ut fra sidelinjen da Erlend sekunder senere etter han hoppet over haugen, kom hinkende tilbake igjen og signaliserte for øyeblikkelig bytte. Det kan spekuleres i at det økende Lokomotiv-presset fikk han til å frykte at det ikke kom til å bli clean-sheet bonus denne kvelden (1 snickers), og at han dermed bytta på et beleilig tidspunkt (0-0) før baklengsmålene kom.

Status 1.april: Minst 1 uke til ute, kanskje lenger unna fotballspilling og løping generelt.


KJETIL:
Kjetil er en aktiv gutt som trener mye. Det går mye i å løfte jern på Politiskolen, gjerne sammen med lynvingen vår Vegard, som er strekkskadet til tett opp mot seriestart. Treningen gir resultater, og Moi ser meget bra ut. I vinter har han vist seg god med ballen i beina, noe som er et resultat av mye løkketrening. Under en slik økt for noen dager siden gikk det galt. Keepere er sjelden blant de mest tekniske og spektakulære når de spiller som utespillere. Kjetil ville motbevise dette, og skulle ta en frekk skuddfinte. Han fintet også ut seg selv i denne situasjonen, og i forsøket planta han beinet i en ugunstig posisjon rett i gresset. Resultat: Ute med skade
Nok en grunn til å spille på det enkle.

Status 1.april: Tilbake om 1 uke, får vi håpe.


Om vi skulle spilt kamper nå, hadde Knut Olav "Elgen" Mosdøl vært en het kandidat, etter bl.a. å ha vikariert i en kamp ifjor. Imidlertid er ikke Knut heller fremmed for skader.

Bill merk: "Keeper søkes (sannsynligvis utover i sesongen)"

Ingen kommentarer: