Ny side: Oldenborg3.com

torsdag 4. juni 2015

Tap mot topplaget

Oldenborg 3 vs KFUM 3 (B): 1-4 (0-1)
7.serierunde
Ekeberg Kunstgress
Onsdag 3.juni kl 20.15

Harry Redknapp, 6.divisjon i stedet for Stortingsmiddag, fin matte, mye mål, utvisning og sterke følelser. Mye skjedde i forkant og under oppgjøret mot kameratene fra Ekeberg


Et par dager før kampen begynte varsellampene å blinke for Oldenborg 3. Grunnet skader, suspensjoner og jobboppdrag så det ut som maks 10 spillere i troppen var kampklare. Blant disse var Kjell Ingolf, som denne kvelden prioriterte å droppe store deler av Stortingets sommeravslutning for å delta i edel kappestrid i Norway Cup-land (aka Ekebergsletta). Du har sikret min stemme til KrF i høstens valg ihvertfall!

Lagleder (undertegnede) hadde i døgnet før kampstart en telefonvirksomhet som Harry Redknapp på syre på Transfer Deadline Day. Til tross for dette var det i starten skrint med folk som kunne, både blant gamle helter og Oldenborg 2'ere, og heller ingen keeper var klar, bortsett fra Eirik som meldte seg til å stå. Etterhvert bedret det seg, og de gamle heltene Alex og Daniel, samt Oldenborg 2'erne Endre, Peter og Johannes, meldte seg til tjeneste. En time før kampstart klarte Blix også å komme seg fra jobb, og undertegnede ble ferdig med kurs og gassmasketesting i Sivilforsvaret før tiltenkt tid, og ble hentet av "interim lagleder" KA, som måtte stå over etter rødt kort mot Fortuna 2 sist uke. Før kampstart kunne jeg bokføre min korteste oppvarming ever (1 min), og i etterpåklokskapens velkjente lys var nok dette minst 27 min for lite. 

Motstander var KFUM-kameratene, Magnes tidligere klubb, rettere sagt KFUM 3, topplaget i serien med 6 seiere på 6 forsøk før kveldens kamp. 

Dagens start-11'er (4-4-2 f.v.)
Erlend
Erik - Olve - Øyvind - Peter
Martin - Ole Fredrik - Magne - Endre
Daniel - Alex

Startet på benken: Markus, Per, Johannes, Kjell, Blix, Eirik


Kampen ble blåst i gang av en meget bra dommer, og starten bar fra vår side preg av at vi fremdeles er et "nytt lag." KFUM 3 var strukturerte og solide, og mye gikk innom deres gode nr 14 på midten. Magne var som en kalv på vårsleppet, og løp som en gal og prøvde å oppildne sine blå frender til dyst mot eks-laget sitt. I starten ble det mest litt for lange baller i bakrom fra vår side, men det bedret seg det siste kvarteret av omgangen når vi klarte å trille litt ball. Vår egen Ødegaard, Johannes, bror av den mer kjente Martin, bidrog med ro og lure valg. Dessverre var vi da allerede bakpå 0-1 etter et fint KFUM-innlegg fra høyre mot bakerste, og en rødhvit headet ballen i mål ved stolperota.
I tillegg ble vi dessverre vitne til det korteste innhoppet så langt i klubbens historie, da Per måtte ut med overtråkk etter å ha landet skeivt i en duell et minutt etter han kom inn. Ellers var det en del offsides på begge lag, som nok trives bedre på den flotte kunstgressmatta enn det vi kommer til å gjøre på Bjølsenåkeren i returoppgjøret til høsten. 

0-1 til pause gav forsåvidt et ok bilde av kampen, men ikke noe uoverkommelig (på papiret) å komme tilbake fra. Til 2.omgang ble Blix flyttet inn som stopper, og etablerte raskt et turbulent og stormfullt forhold til en av KFUMs spisser. Vi skulle gjerne hatt mikrofon på begge de to denne omgangen. Etter ca 60 min kom KFUM fram på høyresiden. En FIFA-finte på backen vår, og kanten deres hadde fritt leide til å skyte i lengste. Undertegnede fikk en finger på den, men måtte se den gå over seg og inn i den lavere delen av krysset. Den som kunne vært noen cm høyere enn 1,77 :-/ 
0-2. I samme situasjon ble Blix og KFUM-kameraten fryktelig hissige på hverandre, og til tross for at dommeren myndig prøvde å roe ned og gav hver av kamphanene gult kort, ante vi at ikke siste ord var sagt. Det ble kort sagt mye skriking fra den rød-hvite utover i omgangen.

Noe senere fikk KFUM en corner. Keepersperren funket perfekt, og jeg kunne bare observere en heading som hadde retning mål. Inni meg drømte jeg om å ta en Craig Gordon-redning, men var som skrevet forhindret fra i det hele tatt å prøve. Heldigvis hadde vi en motstander på streken, som på blank kasse headet den første headingen to meter over mål(!) Takk skal du ha, much appreciated.

Litt etterpå kom et nytt KFUM-innlegg fra høyresiden, og fant en panne på 6-8 meter, som headet mot mål rett under tverrligger. Undertegnede var usedvanlig godt plassert, og hadde fryktelig god tid til å tenke på hvordan jeg skulle redde den ikke altfor harde headingen (etter eget minne). Lediggang (i dette tilfellet altfor god tid) er som kjent roten til alt(?) vondt, og jeg klarte på merkelig vis å ikke redde, men i stedet slå ballen opp under tverrligger og i mål. Skulle fulgt slagordet til Nike - Just Do It - og bare slått den over. Som John Motson sier på FIFA 98; "It was easier to save"
0-3 og fryktelig tungt. Nå begynte det å blåse friskt på sletta også.

Etter ca 75(?) fikk KFUM frispark fra 20 meter, og dette klarte de også å score på. 0-4! KFUMs tekniske nr 10 (som har lagt ned sine timer både på fotballbanen og framfor speilet med frisyren) ble i etterkant av scoringen mye mer verbal enn tidligere i kampen. Jevnt over var han flinkere til å slenge dritt enn å score mål, men til gjengjeld hadde han visstnok en bestemor som kunne scort 5 mål i denne kampen, og dette ville han at flest mulig på banen skulle høre mye om. Imponerende. Jeg ville uansett blitt imponert om bestemora hadde like bra tilslag som han som scorte på frisparket (forøvrig en mer sympatisk fyr). Undertegnedes opptreden på dette målet var heller ikke noe som vil få United til å kaste pundsedler etter meg. Muren sto bra plassert til høyre, men jeg tar et lite "juksesteg" (som Thorstvedt ville sagt det) bak muren i det frisparket kommer, som gjør at jeg bare får et par fingertupper på ballen og ikke klarer å (rutinemessig) hindre den i å gå i venstre (keeperhjørnet). Heldigvis ser ikke Thorsvedt og co verdien i å ha studiodebatt om 6.divisjon på TV2 (selv om det definitivt hadde vært nok å ta tak i etter de fleste kamper på dette nivået)

Vi gav ikke opp å få et mål, og alle blåkledde la ned innsats og løpsvilje i jakten på dette. Undertegnede rettet litt opp med et par gode redninger ("de hadde bestemora mi scort på," ropte KFUMs nr 10). Vi var glade for at ikke hun var med i troppen deres - da kunne dette fort blitt stygt. Et par lekre dragninger og et bra skudd fra distanse med fæl dupp fikk han også til, uten å få den i kassa. Blix sin kompis kom innpå igjen, og skrikinga fortsatte. Om han hadde en ekstremt dårlig dag, eller hadde en aversjon mot fotballspillere fra Stavanger med et noe frynsete rykte, er uvisst. Uansett ropte han etter en stund; "Jeg blir snart gærn. Jeg kommer til å kverke han!!" om Blix. Heldigvis gikk han ikke så drastisk til verks, men nøyde seg med en bevisst arm i duell. Dermed gult kort nr 2 og rødt. Vel utover sidelinja skrek han litt til, denne gangen etter autografen til vår Ødegaard, uten synlig hell. 

Dermed var vi i overtall de siste 7-8 minuttene. Vi kjørte på, og fikk til slutt betalt med et mål. Etter fint spill på høyrekanten, fikk en blå (husker ikke hvem) skutt, keeper reddet glimrende, men vi fikk tak i ballen igjen, og slo inn mot bakerste, hvor Kjell dunka ballen i mål. 1-4! Om følelsen av mål smaker bedre enn rekecocktails med våre folkevalgte, vites ikke, men ihvertfall ble det pyntet litt på sluttresultatet. Like etter ble Endre feilaktig avblåst for offside etter å ha startet 3 meter bak forsvarslinja og kommet gjennom på blank. Kjedelig avgjørelse av den ellers veldig gode dommeren.
Kampen ebbet ut med 1-4 som sluttresultat. Fortjent seier til KFUM 3, selv om 3 måls margin føltes litt flatterende. God innsats av gutta i blått, og en del bra å bygge videre på til neste kamp. 
Takk for kampen, gutter! En ekstra stor takk til Oldenborg 2-gutta og våre gamle helter Daniel og Alex, samt Kjell som løp fra Stortinget. Ses på trening på lørdag

Ingen kommentarer: