Ny side: Oldenborg3.com

søndag 28. november 2010

Breaking news; Jarleiv gir seg på Oldenborg 3


Jarleiv Øie, en mann med stort talent i både musikk og fotball, forlater nå klubben...


En æra i Oldenborg 3's korte, men innholdsrike historie er over. Jarleiv Øie (aka Joralf) har meldt adresseendring til Sørlandet, rettere sagt Arendal, bare et par Sigvar-utspark unna hjembygda Froland. Mr Øie er en av de skarpere hjernene på laget, og han er blant de unge fremadstormende som skal sørge for å holde oppe Norges BNP også etter at olja en gang tar slutt. I den anledning har han pakket snippesken og flyttet til sydlige strøk. Ryktene sier at frolendingen ble observert da han satte seg på scooteren i Holmenkollen i forrige uke. Dvs at han trolig vil være framme i Arendal omtrent i midten av desember.

Som fotballspiller er Jarleiv først og fremst kjent for;
uegoistisk til 1000, en gudegitt teknikk og en løpskapasitet Øyvind Leonhardsen hadde nikket anerkjennende til, og en fair play-stil NFF burde premiert.
På den litt mer negative siden kan det sies at mannen ikke akkurat er en klinisk avslutter, og 4 mål på 2 sesonger er en smule svak uttelling.
Noen situasjoner som symboliserer dette oppsto i siste seriekamp for sesongen (8-3 mot Haslum 2). Midtbanedynamoen hadde bestemt seg for å kopiere Maradonas mål i 1986, og manglet bare å rulle ballen i åpent mål for å skrive historie. I det han skal skyte, snubler han (evt takler seg selv), og keeperen kan jogge lett tilbake og plukke ballen opp framfor Øie. En liten stund etterpå får han ballen på blank goal, men uegoistisk og snill som han er, legger han i stedet ballen tilbake til en medspiller (for anledningen markert av 3 stk), og løper i offside.
Jarleiv har hatt ihvertfall 5-6 kandidater til årets mål på langskudd, men har manglet i snitt 7,4 cm på hvert av forsøkene på å få dem innenfor ramma. Mannen har større sjanse for å treffe mellom stengene jo lengre han er fra mål!

Men, på andre områder på banen er han meget stabil. Etter endt 2010-sesong topper han adelskalenderen med 30 seriekamper, og har tilsammen 9 assists. Antall km han har løpt tilsvarer ca samlet distanse i Tour de France. Han er også en god mann i miljøet, og har alltid en (av og til ufrivillig) morsom kommentar på lur.
Med andre ord er det en kontinuitetsbærer som nå forlater klubben.


Kanskje det hadde vært raskere å sykle fra Oslo til Arendal i stedet for å bruke scooteren, Jarleiv?

Det er bare et fåtall personer i Oslo som kan være glade for at frolendingen nå vender hjemover.
Det ryktes i lokalmiljøet på Bjølsen at vaktmesteren på Voldsløkka har trukket et lettelsens sukk da han hørte nyhetene. De 2 siste årene har han måtte plukke opp et ukjent antall døde fugler på Voldsløkka på kveldstid. I lokale medier konkluderer han med at de fleste av disse har gått ned for permanent landing fordi de har blitt truffet med fotballer. Her må nok Jarleiv være en av de hovedmistenkte, da ca 57% av skuddene hans går minst 20 meter over mål.

Takk for alt du har bidratt med på Oldenborg 3, Jarleiv, så er du hjertelig velkommen tilbake om Sørlandet blir for kjedelig :)
We salute you!

3 kommentarer:

Langås sa...

Ubeskrivelig trist. Vår mest meritterte mann. Han som alltid snakket om sex mens han varmet opp til kamp. Lagets eneste fullblods Frolending (jeg er bare 50 %). Gode, blide Jarleiv. Kremgutten. Realisten fra bygda. Frolands eneste akademiske håp. Nå er han hjemme igjen. Bra for bygda, trist for Oldenborg. Veldig trist.

Takk for alt, Jarleiv! We will love you forever!

erlend sa...

Stor cred, Langås! Både lest og kommentert saken knappe 10 min etter at jeg la den ut :D

Langås sa...

Takk, takk, Legend! Slik er livet for et digitalt kompetent menneske...

http://no.wikipedia.org/wiki/Digital_kompetanse

Dessuten yrer det jo av gode reportasjer her om dagen...