Ny side: Oldenborg3.com

torsdag 3. mars 2011

Innblikk i Akademisk lunsj - Oldenborg 3 avd. Blindern

Veien til en manns hjerte går gjennom magen. Eller noe sånt..

Få vet at halvparten av spillekontigenten på Oldenborg 3 denne våren går til miljøarbeid. Disse midlene har en gjeng på Universitetet i Oslo fått til disposisjon og brukes bl.a. til en sammenkomst hver torsdag kl. 11 på utdanningsvitenskapelig institutts studentkafé Kjellern. Nei, det er verken et debattforum, foredrag eller analyse av verdens problemer som står på programmet – det er menn, det er mat. Mer presist lunsj. Akademisk lunsj.

Det er kanskje ikke de store gastronomiske opplevelser på disse lunsjene, men det er helt sikkert det er et godt sosialt tiltak (og her kommer det med til ”et manns hjerte” inn… Obs! Ment på en vennskapelig og medmenneskelig måte).


Alle oldenborgere, 1ere, 2ere, 3ere, damer og volleyballfolk, er selvfølgelig velkommen, både utøvere og supportere. Naturlig nok har kjernen vært 3ere; Initiativtager Lars, Vaffeltøsa Bjørnar, Bøse-Joakim, (L)Er(g)lend, Robot-Knut, den 275 studiepoengstagende Torleif og undertegnede, den kaffespandable Erik Aasen. Eksotiske innslag som også er verdt å nevne (skrytelisten) er: den flotte tjejen fra damelaget, Inger Marie, og representant fra sang- og misjonsgruppa Safari, Kristin ”the Voice”. Vi venter i spenning hvordan dette kan eskalere…


Akademikere spiser som alle andre nordmenn niste. Selv om Langås stadig dukker opp med nysmurt wrap, og skylder på at det ikke var brød i brødboksen, er det stort sett den tørre skiva og vann som gjelder. Fasilitetene tilbyr også vaffel til kr 10 og kaffe til kr 5. Studentpriser! Under ski-VM gratis vaffel ved kjøp av noe annet – jeg trenger vel ikke si at det ikke er økonomer som driver butikken…


Med tanke på at dette var et sosialt prosjekt med utgangspunkt i Oldenborg 3 har nettopp Laget (til kristenboble-leseren: ikke Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag) vært et naturlig gjennomgangstema. En naturlig start på samtalen kan ha sitt startpunkt i konkrete hendelser fra ukens trening (fra Joakims lange ben, gjennom Daniels utallige mål, videre til Eriks nære kvesting av Bjørnar, og påfølgende unnskyldning), til mer drøfting av det sportslige, og diverse anekdoter fra Erlends utømmelige historiebibliotek. Allikevel må et av høydepunktene må vel være et relasjonskart som ble rablet ned i en fei (rekonstruksjon):

En skisse over relasjoner - med forbehold om en rekke mangler...
Fotnoter, som seg hør og bør i en akademisk artikkel.

Hvis DETTE er noe DU vil være en del av (eventuelt er så skjemmende at du tenker bør forandres på). Torsdager kl. 11 på UV-Kjellern, UiO.

Vi vil ha DEG der. Som vi sier: For det sosiale eller for en vaffel – Akademisk lunsj, uansett!

Ingen kommentarer: