Ny side: Oldenborg3.com

tirsdag 11. juni 2013

Farsen om Norden: Dania - Oldenborg 3 - 3-0

7.serierunde

En tidlig forsommer for omtrent 199 år siden var en rekke prominente nordmenn samlet på Eidsvoll. Deres mål var norsk selvstendighet, egenrådighet  og et eget ligasystem i fotball. 10.juni 2013 var planen at Oldenborg 3 skulle revansjere et bittert tap i serieåpningen, men også å markere at nordmennene fortsatt ønsket et seriesystem uten for stor dansk innflytelse. Nicke Bille Nielsen, hva gir du meg!?!

Slaget på Ekeberg 10.juni ble derimot slett ingen storslått episk affære av Braveheart-kvalitet. Nei, snarere ble det en komedie, en farse som like godt kunne vært skrevet av vår godeste dansk-norske Holberg. Samfunnskritikk? Kanskje. Symptomatisk for Oldenborg 3 akkurat i denne tiden? Ja. Jeppe på Bierget, hva gir du meg!?!?

Første omgang – Småfnising og humring

Som en oppladning til komedien startet Alex med å humpe av oppvarmingen med en strekkskade etter at han ble fintet ut av en kjegle på siden.

Kampplanen var at Oldenborg skulle ta tidlig styring på kamp, skåre mål og ikke la Danias raske løpere komme til sjanser. Og slik ble det, nesten. Oldenborg hadde god kontroll og hadde flere store sjanser. Lars Tore, Andreas, Daniel, Preben og Kraig var alle delaktige i sjanser for Oldenborg de første 5-10 minuttene. Det så til at Oldenborg skulle ta ledelsen.

Og målet kom - i andre enden. Dania snappet opp en ball på midtbanen og kontret. En rask Dania-kant satt fart og fikk slått inn. Heldigvis stod fikk Joachim sparket ballen. Uheldigvis traff den Øyvind og selvmålet var et faktum. 1-0. Uhell.
Oldenborg fortsatte deretter presset…

[Sett inn X antall sjanser her. Lesere kan bruke kommentarfeltet for å fylle inn. Merkes med «Sjanser i første omgang»]

Andre omgang  - Latter og gapskratt

Det ble etter hvert komisk. Oldenborg produserte store sjanser: Skudd i stenger, tverrligger, kryss, skudd på målvakt og andre i Dania-spillere.  Skuddene fløy over, til siden, ja til og med under mål, virket det som, men altså ikke mellom stengene.  Dette var definitivt ikke kvelden for å vinne fotballkamper og vi burde alle sammen gjort en innsats for bærekraftig havdriftsnæring isteden denne kvelden.

Dania fikk forresten kontret inn både 2-0…

... og 3-0 mot slutten av kampen.  Komisk.

Analyse

Sluttreplikken til oppmann Erlend var preget av nettopp dette. Det var ikke annet å gjøre enn å le med, selv om vi gråt på innsiden.

Takk til Benedicte og Ingeborg som stilte opp!

Takk til Dania. Vi gratulerer de danske drenge med seieren, takker for kampen(e), og håper at det ikke bare er oss som synes det hadde vært fortjent med et mål i favør Oldenborg 3.