Ny side: Oldenborg3.com

fredag 22. mai 2009

Frogner vs. Oldenborg3

På Kristi himmelfartsdag var det stor stemning i troppen. Alle kristne fotballspillere vet at å spille kamp på en helligdag betyr at sjefen er litt ekstra grei. Dette viste seg også på banen. Et par av Oldenborg3s mange mål begynte ved at ballen mirakuløst bråstoppet midt på banen. Takk Gud.

Kampen ble, på grunn av dommermangel, forsinket. Dette løste Øyvind og Torleif bra opp i mens resten av laget spilte Ass under noen trær. Torleif meldte seg fort frivillig til å dømme første omgang av kampen. Frognerbadet sa seg enige til det og kommenterte: ”Vi spiller jo i åttende divisjon, det er jo ikke så alvorlig her.”

Dommer Storaas blåste kampstart. En, i utgangspunktet, inhabil dommer med penn og lår, som har en oppgave i livet. Vent litt. Jeg tror jeg må fortelle litt om banen før kampen starter. Banen var akkurat passe stor, akkurat litt for lite gress og litt for mye gjørme. (jeg skriver ikke så ofte sånne her referater.)
Til å begynne med var det Oldenborg3 som hadde spillet, og ballen var som regel på Frognerkilens banehalvdel. Slik fortsatte det en stund. Tilskuerne Arne, Maria og Ole Magnus var usikre på utfallet av kampen. Heldigvis, etter 12min, viste de blå seg som det sterkeste kjønn og banket eller rullet inn første skåring. Roen la seg på tribunen. (Og enda mer etter 15min, og mest etter 26min)

Storaas viste seg fram som en fremragende dommer, han ga ut et par fiktive gule kort og ga Oldenborg3 æren for et fantastisk mål som ikke var et mål. Første omgang var preget av mye fint spill og god stemning, dette takket være dommeren. Oldenborg3 ledet 4-0 til pause.

I pausen avslørte Keeper Øyvind Hallenstvedt at han hadde en spesiell taktikk på lager. Denne glemte han for øvrig, så den ble det ikke av. Men spillerne var positive og så frem til en like flott 2. omgang. Ole Fredrik drakk litt vann mens Jardar kommenterte at han var stolt over å vise så flott fotball til sine foreldre. Bjørnar Klapper.

Frognerparken hadde til andre omgang valgt en solariumsbrun kar til dommer. Var dette et taktisk valg? Kunne man lokke med strikk og hårprodukter for å vinne denne dommerens gunst? Dommerne hadde tydeligvis en kamp om hvem som dømte mest feil når det gjaldt å godkjenne mål, for karrieren hans begynte med å gi Frogner Terrasse mål, men dette var jo greit, what goes around comes around.
I pausen hadde publikum vokst med mange glade Oldenborgsupporterjenter og to Frognerveien-berter med paraply. Dette gjorde stemningen god på siden. Publikum klarte til og med å få gang på Lars Ingar som nesten ikke hadde sprunget i første omgang.

En tendens i kampen var at Frognerseteren ble mer og mer aggressive, dette ble ikke bedre av at de ble rundspilt av de tøffe blå. Noe av det fine med dagens kamp var at ingen situasjoner utartet seg til hooligans-tilstander. Anders tok ikke tilbake på tilsnakk og Ødegaard sparket ikke når han selv ble sparket. Fra sidelinjen var det lett å bli glad i de blå snille, til og med Frogneralleen-jentene syntes de gode blå var kjekkere enn sine egne. Etter at stillingen var blitt 6-1 fikk Frogner ballen. Ballen ble lagt inn og en av de lyseblå tok sats. Dette endte med ødelagt sveis og et nydelig brasseskudd som Øyvind ikke hadde mulighet til å nå. Alle på sidelinjen klappet. Etter dette kjempet Oldenborg3 seg frem i gjørmen og fikk kavet et siste mål inn i nettet til den Cosmopolitansponsede keeperen hos motstanderen. Da ble det stor jubel og kampen ble blåst av fem minutter før tiden.

Siden jeg ikke husker rekkefølgen på målene har jeg oppsummert dem her.
Måloppsummering: Kjell Ingolf – 1 mål. Lars Ingar – 3 mål. Christoffer – 2 mål. Vegard – 1 mål. (det som ikke var mål)

Hvis det viser seg at det mangler noen mål i forhold til de offisielle papirer på interwebben så tar Sindre gjerne på seg æren.