Ny side: Oldenborg3.com

fredag 11. september 2009

3 nye poeng og ny offsiderekord....

Sesongens 14.seriekamp


Oldenborg 3 vs Oslo Døves (Borte)
Fredag 11.09.2009
Sted: Bjølsensteppa/sandkassen nr 1
Resultat: 4-1 til Oldenborg 3
Målscorere: Chris 2, Erik 1, Øyvind 1
Antall offside: Lars L 11, Andreas 2




Som et ledd i oppladningen til kampen ble det arrangert sosial sammenkomst i Badebakken bo- og læringsinstitusjon kvelden før. Store mengder pizza ble konsumert, det var ulike former for underholdning, og selvfølgelig Playstation-turnering i PES2008.

Fredag 11.sept var det duket for topp mot bunn i sandkassen på Bjølsen. I det siste har Oldenborg sverget til taktikken om å ikke bruke flere spillere enn ytterst nødvendig, og denne ble også brukt i dag, med 11 kampklare spillere + en Ledley King-kopi (mtp skadehistorikk) på sidelinja. Å spille ballen på bakken på denne banen er et sjeldent fenomen på lik linje med forelesningstimer på Sport Management og gjennomførte valgløfter fra de rødgrønne. Imidlertid prøvde begge lagene så godt de kunne til tider, men Drillo hadde frydet seg over å telle alle de langballene som ble slått i 1.omgang. Oldenborg presser på og skaper mange sjanser.

Det eneste som ligner en sjanse for OD er når en midtbanespiller hamrer ballen mot en sandbanke i det 25.min i håp om at den skal treffe denne og sette keeper ut av spill. Dette blir (dessverre for OD) med forsøket, og ballen spretter i stedet i de trygge(?) hendene til keeper Erlend. Hardingen er kjempeglad over å omsider få kunne kjenne på ballen i et par sekunder og måker den opp mot duoen Jarleiv og Vegar på på midtbanen (og er også meget fornøyd med å unngå lyskestrekk). Vegar avanserer, og hamrer ballen mot mål. Uheldigvis står det en OD-spiller i veien og returnerer ballen med et nydelig baggerslag.
Dommeren tenker med seg selv at det sikkert gjelder andre hands-regler for døve og tunghørte, og lar være å blåse straffe, til elleville protester fra de blå (vel og merke draktfarge og ikke politisk ståsted red.anm.).
I resten av omgangen herjer kantspillere og backer med OD's forsvarere, og gang på gang kommer det innlegg inn i boksen.

Etter litt over en halvtime kommer Jarleiv(?) seg fri og gir videre til en lagkamerat. Denne skyter ballen utagbart forbi keeper og i kassen. 1-0!!!! Undertegnede gnir seg i øya....var det Chris som putta???? Steike....det var det visst. Nå kan alt skje :D


I pausen lurer dommeren på om det går an å blåse av samme person tosifret antall ganger for offside i løpet av en omgang. Han bestemmer seg for å prøve ut dette prosjektet de siste 45 minuttene. Etter et raskt overblikk over Oldenborg's 11, faller valget på spissen vår, Lars.

Oldenborg 3 har en litt rusten start på 2.omgang, men får etterhvert gang på sakene igjen. Litt mer tilårskomne supportere vil dra sammenligninger mellom Oldenborgs totalfotball i 2009 med det nydelige spillet Bristol Rovers vartet opp med på midten av 50-tallet. Den gang het heltene Alfie Biggs og Geoff Bradford, idag er det duoen Langås/Giske som herjer på topp.

Minuttene går, og Lars L blir til stadighet avblåst for offside. Et par er ok, men resten er hårreisende dommeravgjørelser. På sidelinjen spekuleres det i om enten dommeren har en personlig vendetta mot Lars, eller om et kinesisk-finsk gamblersyndikat har spilt på at det kommer til å bli 20 offsides i løpet av kampen.

57. min; med en fantastisk pasning åpner KA forsvaret til OD lik Moses åpnet Rødehavet for 3500 år siden. Lars starter perfekt, men (surprise!) dommeren blåser av for offside. Den 5. så langt i omgangen. Den NMS-tillitsvalgte må jobbe hardt med seg selv for ikke å slenge ut gloser som kan svekke hans kandidatur ved neste valg.

62:09. min; Erik Aarmo slår ballen mot midten og løper framover fra backposisjon.
62:16 min; Ballen blir spilt inn til en totalt umarkert Christoffer, han har helt åpent mål. Det eneste som kan forhindre det andre målet er en liten luring på helt motsatt side av målet. Som de fleste allerede kjenner til så er Chris totalt evneveik med høyrefoten. Som han av en eller annen grunn finner ut at han skal prøve å skore karrierens første mål med. Han treffer den eneste spilleren i helt motsatt hjørne utrolig nok. Faktisk en større prestasjon enn å skore. Heldigvis så er Erik på returen og skorer sikkert.

64.min; Etter å ha blitt avblåst for 7.gang, blir Lars rasende. Han roper og kjefter mot dommeren...og helt uten forvarsel skjer det;
han kaster skjorta!!!!!
Uten tvil en særdeles original reaksjon etter å blitt blåst av for offside, og Lars suser definitivt inn på "Top 5 Oldenborg 3-moments of the year"-lista.

Dommeren bare smiler og ler. Han syns utvilsomt denne reaksjonen bare er et pluss for populariteten til 8.div, siden det ganske raskt dukker opp en ukjent mengde tilskuere på sidelinja. Han har dessverre ikke glemt sin egen målsetning om å blåse av samme mann for offside tosifret antall ganger. Etter et par minutter blåser han derfor igjen; Lars sin åttende for dagen.

61.min; Oldenborg 3 ruller opp et angrep fra høyre. Vegar legger inn til Chris på bakre banker ballen inn! 3-0!!!

68.22 min; Chris går ut, og Øyvind "Ledley King" Hallenstvedt kommer innpå.
68.59; Bjørnar slår en corner fra venstre som selveste Beckham ville fått gåsehud av. På bakerste stolpe rager Hallenstvedt suverent høyest og header ballen i en perfekt bue over keeper og ned i motsatt hjørne. 4-0!!!
70.17: Øyvind går ut, Chris kommer inn igjen.

72.43: Lars blir blåst av for offside. Får ikke revet av seg skjorta. Nr. 9 for dagen
75.min; Andreas vil også være med på offside-leken, og blir blåst av 2 ganger på kort tid.
77.min; Offside Lars. Tosifret! Dommeren smiler ekstra bredt.

Innimellom ypper OD seg et par ganger. Keeper Erlend har full kontroll og dårlig spenst, så han lar to sleivskudd gå i tverrligger for underholdningens skyld.


85.min: med sin 11.offside for dagen setter Lars ny rekord for Oldenborg 3 i antall offsider på en kamp.
I tillegg øker han totalen sin til ca 30 så langt i 2009, og viss denne trenden fortsetter, kan han fint nå 50 i løpet av sesongen. Opp til klubbrekorden til Arild Tjørve er det uansett et stykke igjen (847 offsider).


På overtid mens OD gjør seg klare til å ta corner, synes dommeren at nok får være nok når det kommer til offside (man blir tross alt litt lei når man har blåst oppmot 20 stk). Nå får offside være offside. Corneren blir slått utover. Alene på 5-meteren, ca 7 meter unna nærmeste utespiller, står OD's nr 77. Uten tvil en av tidenes klareste offsider, så klar at det nesten burde blitt gult kort for manglende respekt for fotballreglene. Alle (inkl undertegnede) stopper opp. Man er like sikker på at dommeren vil blåse, som man er sikker på at Lyn rykker ned.
Til og med en blind og døv bestemor med ryggen imot situasjonen MÅTTE ha blåst offside på OD's spiller.
Ballen daler ned. Hadde Jon H stått i mål, hadde OD's 77 tatt opp ballen og kastet den i ansiktet hans, slik han gjorde i vårens oppgjør. Siden det ikke er Jon, men undertegnede som er keeper, nøyer luringen seg med å tuppe kula i mål.

Til alles store forundring; dommer blåser ikke. Hva i H????? OFFSIDE OF THE YEAR 2009, og han klarer ikke se det. Han blåser derimot for scoring og peker mot midtstreken. Undertegnede, rasende over at nullen (og dermed Clean Sheet-bonusen på en Cola og en Snickers) ryker, blir svart i øynene og løper mot dommeren!!!
Halvveis på vei mot midtbanen begynner jeg å tenke på aktuelle konsekvenser viss jeg fortsetter løpet. Overskriftene i Aften Aften og Aker Budstikke popper fram i hodet; "Gal keeper slår ned offside-glad dommer", "KRISTENT fotball-lag skaper helvete" "Troende vender IKKE andre kinnet til". Dessuten er jeg ikke vant til å løpe mer enn 25 meter. Jeg snur meg og løper tilbake.

90+3 min. Kampen blir blåst av. Dommeren er fornøyd; han klarte målet om over 10 offside på samme mann. Jon H er også fornøyd. Ikke fikk han 11 sinte spillere på nakken og han imponerte i den nye Makelele-rolla på midten. Pilestredet 100 totalt 7 kort av ulik farge (Erik 2 røde, Lars T 1 gult) før de to siste kampene. Når leiligheten tosifret antall?? Betway.com har allerede åpnet for spill, med 1,57 i odds for JA, og 1,86 for NEI.

I løpet av helga taper Ready 2 0-1 hjemme mot Frogner. Oldenborg 3 har 2.plassen nesten i boks. Denne kan bli sikret mot Ready 2 fredag 18.sept på Bjølsenfeltet 1. KAMPSTART 18.00!!! Det vil si at man som tilskuer har god tid til å få i seg middag FØR kampen, og massevis av tid ETTER kampen til å være sosial. Dermed forsvinner de fleste unnskyldninger for ikke å møte . Møt opp ved samme bane for å heie de blå heltene fram!! :)
Dette er sesongens siste hjemmekamp. Keeper Erlend spanderer is på alle tilskuerne om han bommer fra straffemerket :D
Vel møtt! :)


(Ønsker du også å se noe av det ypperste 6.div kan tilby, så spiller Oldenborg 2 kamp på i sandkassen ved siden av (Bjølsenfeltet 2) til ca samme tid)

6 kommentarer:

Jan Tore sa...

Nok et stort referat, Erlend. Er det rart man blir glad i dette laget...

Forsvarsbauta 2 sa...

Fantastisk Erlend. Den som venter på noe godt venter definitivt ikke forgjeves...

Chris sa...

oioi.. her va det ikkje spart på kruttet :-) Fantastisk bra!

Anonym sa...

Jon fikk ikke gult kort. Det var Bjørnar..

Forsvarsbauta 2 sa...

Jon fikk ikke gult kort. Han hadde en takling som kanskje burde vært gult kort men dommeren følte ikke at det var noe som helst...

Nr. 7 Langås sa...

Tidenes referat! Diskusjonen om hvorvidt antall offsider stemmer eller ikke får vi ta senere :P
Ellers en liten rettelse...det var ikke Jarleiv som knota ballen til Chris...det var undertegnede...som for en gangs skyld ikke var i offside akkurat da... :P