Sted: Frogner Kunstgress
Tid: Mandag 30.08.2010

På mandag var det atter en gang duket for kamp på ærverdige Frogner Stadion. Nå på tampen av overgangsvinduet var de 17 spillerne på forhånd ekstra motiverte for å vise seg fram for interesserte klubber høyere opp i divisjonene.

Da vi kom til Frogner Stadion var det imidlertid dette som møtte oss;

Spillerne lot seg ikke skremme (det finnes tross alt verre ting enn å bli straffeforfulgt i Norge. Vi nevner i fleng; bli straffeforfulgt i Saudi-Arabia, komme seg ut fra Kongo med livet i behold, og kjøre bil i Kairo), og vi fikk med mye strev og møye klatret over gjerdene. Flere skulle nok ønsket at de var like smidige som de var 10 år tilbake, og det var med livet til våre etterkommere som innsats vi gamblet i den kritiske fasen på toppen av gjerdet. Alle som har klatret over et høyt gjerde vet hva jeg snakker om, så skal ikke utdype dette ytterligere.

Etter en stund var vi kommet over til det lovende land og kunne begynne oppvarmingen. Til tross for at vi skulle møte bunnlaget, var styrkeforholdet mellom lagene mer utjevnet fordi keeper Asbjørn hadde tatt med seg sin kone til London ens ærend for å se Swindon Town spille kamp. Klubbens trenerteam hadde duppet av i timen (les; hele overgangsvinduet 01.06-30.08) og glemt å hente inn ny keeper, og hadde blitt nødt til å hente inn en avdanket og utrent erstatter. Denne erstatteren hadde uka før fått sårt tiltrengt kamptrening og takket for tilliten med to blundere og en nesten-ulykke som kombinerte det beste fra de gamle United-heltene Massimo Taibi og Roy Carroll.
Heldigvis klarte han å redde seg unna situasjonen (og tabbe-hattrick) bedre enn han her;

Dermed var det bare å gjøre seg klar til å bite negler fra sidelinjen. At fysisk form er ferskvare, ble uunngåelig konstatert av undertegnede allerede da han tok på seg den gule keeperdrakten (som var kommet ut av rammen i mausoleet i Badebakken 8 for anledningen). Etter lang tid med vanskjøtsel av sjelens tempel, var det en del mer strev å få på seg uniformen nå enn tidligere. Etter en heftig oppvarming hadde han fått trent mer enn de 2 foregående ukene til sammen, og var rimelig kjørt allerede før kampstart.

Alexander, Kåre, Lars L, Øyvind, Preben, Sid

Det starte oppskriftsmessig, og Oldenborg kom seg til flere halvsjanser. På et tidlig tidspunkt måtte Torleif ut med skade (nytt og friskt lår ønskes kjøpt), og undertegnede kjente antydninger til strekk bakpå leggen. Drevet av frykten for å gjøre det ydmykende trekket å be om å byttes ut som keeper etter 5 min, begynte jeg å utføre veldig urytmisk aerobic. En nåværende Oldenborg 2-storscorer (Martin) og en tidligere (Peder) dukket opp på sidelinja for å kaste glans.
Etter hvert slapp vi Skruknott mer inn i kampen, og den utrente keeperen fikk kjenne den gode følelsen av knotter som treffer bryst og lår da han fanget et gjennomspill mot Skruknott-spissen (det er viktig å få fram at det var jeg som ble truffet, ikke motspiller. I et slikt tilfelle hadde det som vi alle vet villet blitt dømt straffespark og rødt kort).
Etter ca halvspilt 1.omgang fikk vi omsider hull på byllen, og Emil avsluttet et flott angrep med fynd (vet noen hva det ordet betyr?) og klem. 1-0!! Klemmer ble delt ut av lagkameratene i rikt monn etter scoringa.

Vi rullet opp flere angrep, men skuddsiktet var like lite innstilt som hos en blind revmatisk 75-år gammel kvinne som aldri har tatt i et våpen før. X antall skudd gikk utenfor eller over mål, og de som kom innenfor stengene, ble solid reddet av motstandernes keeper. Like etterpå skjedde det vi fryktet;
En langpasning fra Skruknott gikk faktisk OVER vår mann fra Bykle. Noe som tyder på at ballen sannsynligvis ble slått ca 70 meter opp i lufta. I tillegg hadde vi glemt å lese kapitlet "mann i sikring" i boka "Fotballens ABC", noe som førte til at 2 motspillere sto mutters alene med kun keeper mellom seg og nettmaskene. Sikre odds med andre ord. En kald avslutning fra kanten av 16 metern førte til at stillingen nå var 1-1. Dette gav Skruknott-spillerne ekstra inspirasjon, og resten av omganger var rimelig jevn. At dette laget hadde tapt alle sine 13 kamper var utenfor min fatteevne. Frustrasjonen var til å ta og føle på blant Oldenborg-spillerne, og omgangen ebbet ut med flere skudd utenfor. Til stor frustrasjon fra bakerste mann, som hadde orkesterplass til begivenhetene.

I pausen fikk vi beskjed om at selv om vi er kristne, måtte vi bryte det 5.bud overfor ballen i 2.omgang ("me må dreba ballen i mål", sa coach Blix, som alltid ulastelig kledd i skinnjakke og spisse sko).

Blix' formaninger ble fulgt til punkt og prikke i 2.omgang. I tillegg må nok noe av den økte innsatsen krediteres følgende faktorer;
- alle gjorde en knallinnsats i 2.omgang og løp mye. Preben var bare halvfornøyd med egen innsats, siden han bare løp 12-13 km i løpet av 90 min.
- supersupporter Torstein Mjøs kom fashionably late og satte mot i troppene
- mange pene jenter ble observert langs begge sidelinjene. Gutter spiller ALLTID bedre når representanter fra motsatt kjønn er til stede. Forøvrig stor cred til supporterne som møtte opp og klatret over Frogner Stadions Berlinmur.
- vi begynte å treffe med flere avslutninger på mål.

Noterbare ting som skjedde i 2.omgang;
- vi scoret 6 mål. Mange målscorere, headinger og ball i kryss fra 16-meteren
- flere ble scoret etter mønsterangrep og smarte bevegelser...spesielt fra høyrekanten der Vegar minnet om en leken (og lett) Ronaldinho (dog hakket kjekkere)
- Øyvind hadde sitt obligatoriske raid inn i 16-metern. Avslutningen var slik en midtstopper pleier å gjøre; høyt over mål
- Sid fikk slått et par tunneller. Han sa han kunne slått fem ganger så mange om dama hans hadde vært på sidelinja.
- Solid forsvarsspill (spesielt Bjørnar var stor); kun 1 gang ble det skikkelig farlig, men inngripen av keeper + monsterreturløp av Kåre hindret scoring.

2.omg:
Som nevnt over ble det scoret 6 mål i 2.omgang. Jeg husker ikke helt hvordan de ble scoret el hvem som hadde målgivende. Dersom du vil ha en assist, ta kontakt med "stats"-oraklet Lars! Målscorerne var ihvertfall;
Andreas 1 (heading på corner fra Sid(?))
Preben 1 (skudd fra 16m i krysset
Alex 2 (heading, og skudd fra 5m etter fint løp)
Vegar 2 (sorry, jeg husker ikke hvordan du scorte dem :-S)

Dama til Sid ble stående fortvilet utenfor Frognermuren. Om hun kommer på neste kamp, lover Sid å slå tosifret antall tunneller

Takk til Skruknott og dommer for kampen. Og en stor takk til trofaste supportere, som klatrer over gjerder og stiller opp en kjølig høstdag :)
Vi setter veldig pris på dere, og håper dere også kommer på de siste kampene.

Bjørndal vant sin kamp for kvelden 5-2, så vi pynter litt i målprotokollen, men laget fra det sørøstlige Oslo topper fremdeles 1 poeng framfor oss når 4 kamper gjenstår. Fremdeles er hver kamp en cupfinale som må vinnes!

Neste kamp er borte mot Grüner 2. Sted og tid: Dælenengen kunstgress, mandag 6.sept kl 18.30
Adressen er Seilduksgata 30. Søk på trafikanten.no for kollektivmuligheter (bruk Seilduksgata 28/31 som stoppested), m.a. Trikk 11,12 og 13 oppover kan brukes).