fredag 4. juni 2010

Oldenborg 3 - Grüner 2

Kampstart: Mandag 1. juni 2010 kl. 20.15.

Vær: Strålende sol, godt og varmt, lettkledde piker.

Tilskuere: Trolig minst 50, hvorav flere ekstatiske. Ingen tvil om at det var sesongens suverent beste supporteroppmøte. Den mest hardbarka fansen hadde også hatt et ellevilt vorspiel med fri flyt av champagne før kampstart der VIP var selveste eks-Oldenborg 3-er Erlend ”Levende vegg på små mål” Skeie Langeland. Ryktene sier han veltet seg i unge, single og søte jenter mens hans delte garderobehistorier over en lav sko. Eventuelle mobilbilder- og/eller videoer mottas med stor takk av redaksjonen.

5-0: Sid (soloraid)

Ettersom dagens referatforfatter var noe forsinket til kampen (utrolig nok), blir det noe vanskelig å spå seg frem til startoppstillingen. For å bøte på skuffelsen lister jeg heller opp kveldens bidragsytere:

Keeper: Kjetil.

Keeperreserve i tilfelle nødsituasjon og særdeles viktig for lagets mentale balanse med sitt fysiske og åndelige nærvær: Erlend i dongeribukse.

Forsvar: Andreas, Bjørnar, Blix, K.A., Knut Olav & Øyvind.

Midtbane & angrep: Alex, Chris, Emil, Jarleiv, Jon, Kjell Ingolf, Preben, Sid & Vegar.

Referat:

1. omgang ble dessverre preget av mye dårlig stemning ettersom etterslengere og spydigheter florerte blant noen av motspillerne. Lite trivelig, synes vi, som heller ønsker positiv gladfotball. Men men. 1-0 stod det til pause, et mål av Alex jeg ikke fikk sett siden jeg fortsatt ikke hadde ankommet arenaen. Servitør var visstnok Emil. Well done, boys.

I 2. omgang gikk vi nådeløst ut og knuste motstandernes håp ved å putte to ”gåller” i løpet av 5 minutter. Det første får vi etter et flott gjennomspill til Kjell Ingolf på høyresiden som raser ned mot dørlinja før han spiller 30 grader inn i feltet. Alex timer løpet sitt perfekt og er på rett sted til rett tid. Et angrep fra læreboka og det står 2-0. Ikke lenge etterpå setter Emil spikeren i kista ved å lempe ballen i krysset fra 16-17 meter etter litt klabb og babb. 3-0, og Sid er servitør. 4-0 ordner målgarantistpolitikeren Kjell Ingolf etter en iskald avslutning på et langt gjennomspill fra midtstopper Knut Olav. Kjell Ingolfs nydelig timing slår sjelden feil, og vi øker ledelsen ytterligere. Men det stopper ikke her. Hordalands stolthet Sid ”Eg ekje rædd for å vise kroppen min” Kolstad viser hva han er lagd av når han kommer gjennom alene med keeper og blir soleklart snytt for straffe. Hva skjer så? Han løper som en gal etter venstrebacken, vinner ballen tilbake og kommer seg nok en gang alene med keeper. Denne gangen er det ingen tvil, The Body er nådeløs og skrur ballen inn i keepers lengste hjørne. 5-0-seieren er et faktum.

Et skår i gleden er dessverre Jons røde kort han får for å forsvare seg mot en særdeles hissig motspiller som setter kneet i ansiktet hans. Rimelig unødvendig gjort av denne spilleren, og mye kunne vært sagt om motstanderlaget, men vi lar det ligge. Hadde dommeren sett kulen i hodet til Jon hadde han vel ombestemt seg. Men men, drit i, vi vant 5-0, det er det viktigste.

12-0 og 6 poeng på de siste to kampene er absolutt noe å ta med seg, både offensivt som defensivt. Vi innehar foreløpig 2. plassen, kun truet av Wam-Kam som må vinne med over 7 mål i neste kamp for å ta oss igjen. Bjørndal er foreløpig suverene serieledere med full pott på de 6 første kampene og 18-4 i målforskjell. Uansett, nå må blikket rettes mot neste kamp som er borte mot Holmlia 2. Den MÅ vinnes om vi i det hele tatt skal ha mulighet til opprykk.