Ny side: Oldenborg3.com

mandag 14. juni 2010

Oldenborg 3 vs Bjørndal: 1-0

Det var en kald og stormfull ettermiddag i hjerte av Oslo, kampen om serieledelsen i 7. divisjon avd.2 skulle avgjøres på en matte av en langt annen standard enn de man ser fra VM, men vi slapp iallefall Vuvuzelaene.

Oldenborg i feriemodus stilte med 14 mann, men med en innsats og vilje ingen i de lavere divisjonene kan måle seg med. Oldenborg startet i følgende formasjon:

Sigvar

K.A. Knut O. Øyvind Erik

Lars Joakim Håvard Jon Sid

Emil


Kampen ble forsøkt ødelagt av en dommer som i store deler av kampen var på etterskudd, og som bommet på minst 90% av innkastavgjørelsene sine. Det kunne vært delt ut atskillig flere kort i dag, men vi klarte oss med ett på Håvard, mens Bjørndal dro med seg 3 ut av bomringen igjen.

Oldenborg startet offensivt, og med vinden i ryggen ble det slått mye langt opp mot Emil som er som en reinkarnasjon av Maradona når han har ballen i beina. Flere ganger klarte sønnen til den nydelige Mona å holde forsvarerne unna, og å skape flere halvsjanser helt på egenhånd. Etter ca 25 min av kampen blir Emil lagt i bakken med uhederlige midler i Bjørndal sin 16-meter, og Oldenborgs 5. straffe for året var et faktum.

Da det var tvil om hvem som skulle ta straffen gikk jeg selv frem. Keeper ble etter planen lurt til sin høyre side, og med ballen til venstre stod det fortjent 1-0 til Oldenborg. Med mitt forrige mål i 2006 hadde jeg lenge planlagt feiringen, men Joakim kom og løftet meg, og slapp meg ikke ned før lagene var klare for avspark igjen. Drømmen om å feire som Bebeto og Roger Milla ble borte i grepet til kjempen på 1.91. Jaja, kanske neste gang i 2014 kan jeg feire som mine store forbilder.

Omgangen ebber ut med et lite overtak til Oldenborg, men kampen bærer preg av få sjanser, og mye kriging. Etterhvert har Blix, Bjørnar, Jarleiv og Krisso kommet inn, og de er med å legge ned de nødvendige metrene vi trengte i dag.

2. Omgang er egentlig et langt gjesp. Med vinden i ryggen er det Bjørndal som slår mye langt, og med Jarleiv(!) som enslig spiss på Oldenborg handler mye om å jobbe ballen ut av eget forsvar for oss. Laget som enhet legger ned utrolig mange meter i dag, og alle kjemper som blå løver i det vi venter på at mannen i grønt skal blåse for siste gang.

Ny for dagen var Sigvar i mål som var tryggheten selv, og med utspark og 5-metere på nærmere 70 meter lukter vi ett nytt angrepsvåpen på def. dødballer. Forsvaret er solide og tar en viktig smultring mot den tidligere serielederen. Offensivt produserer vi ikke allverdens, men akkurat nok til å klatre opp på en foreløpig 1.plass på tabellen. Årets kanskje kjedeligste kamp for tilskuerne, men likevel så viktig at publikumsfrieriene kan utsettes til over ferien.

Nyt kvelden gutter, istedet for å ligge 9 poeng bak serielederen, har vi nok en gang skjebnen i våre egne hender gitt at vi slår Bjørndal i returkampen.

El Capitan-

1 kommentar:

Langås sa...

Herlig jobba, gutta! Så får vi la el capitán stå i fred neste gang han scorer så vi får se denne sagnomsuste feiringen... ;)