En lang og varm pinse spekket med grillmat og late dager ble avsluttet på Ekebergsletta med mandagskamp mot tyrkiske Gøy-Nor. Oldenborg startet med følgende lag:

K.A.         Blix         Øyvind         Bjørnar

Vegard     Ole F.   Anders    Håvard      Chris

Kjell Ingolf

Benken: Andreas B, Ljosland, Erik, Erlando (spilte ikke), Langås, Jokke, Sindre (spilte ikke pga. sykdom)

Første omgang var preget av vind og et Oldenborg-lag som har glemt hvordan det er å spille på en dårlig gressbane. Forsvaret vårt ble stående å slå mange langballer til seg selv siden vinden tok med  ballen tilbake hver gang vi forsøkte å klarere. Etter hvert greier vi å ha ballen mer langs bakken, og særlig Ole Fredrik leverer flere fine stikkere mot en sulten Kjell Ingolf i bakrom.

Dette var også oppskriften da Kjell Ingolf ble lagt i bakken av Gøy sin keeper etter 25 minutter, og straffe var et faktum. Straffen ble satt i mål av K.A. og ledelsen så lenge til å holde omgangen ut. Like før pause derimot kom tyrkerne på en sjelden visitt, ballen ble spilt til en offsideplassert spiss som satte utligningen i mål like før pause. Dommeren blåser så av, vi er halvveis, andre omgang skal vi jage med vinden i ryggen, dette skal vi greie! Første omgangen hadde stått i Oldenborg sitt tegn, men de store sjansene uteble.

Andre omgang starter også litt usikkert fra begge lag, mange lange baller men Oldenborg kom stadig høyere i banen, og ble flinkere til å trille ball. Etter 73 minutter får Oldenborg corner ute på vår høyre side. En presis corner fra Chris treffer "Carralover" Hallenstvedt på hodet som elegant styrer inn 2-1. Fortjent.

Kampforløpet er så egentlig ganske rolig de neste 15 minuttene før kampens snakkis plutselig oppstår. Etter litt klabb og babb i feltet skjermer Joakim ballen over dødlinja i kamp mot en motspiller, i det ballen har passert dødlinja med veldig nært 70 cm plukker Joakim opp ballen og kaster den til Kjetil så han får skyte ut. En ellers god dommer, som i akkurat denne situasjonen var meget feilplassert dømmer straffe til Gøy som etter hvert settes i mål til 2-2. Dommeren viste iallefall storhet etter kampen og innrømmet at det var godt mulig han hadde gjort feil i den situasjonen, uansett er det en juniorfeil å ta ballen med henda før dommeren har blåst.

Vi legger oss så høyere i banen, kjører med det vi har og etter 88 minutters spill får vi belønning. Ballen blir rullet opp på vår høyreside, Håvard tar med seg ballen fremover og spiller til Anders som vakkert hamrer ballen opp i bortre hjørne. 3-2, fortjent etter dommeravgjørelsen som førte til 2-2, og etter spillet ellers. Karma har igjen gjenopprettet balanse.

Etter ledermålet blir vi liggende farlig lavt, vi er fornøyd med å pumpe ballen ut og la motstanderne slå lange baller mot oss. Kampklokka viser så 95,41 før kampens siste begivenhet inntreffer. Etter et langt oppspill blir det litt flipperspill mellom Ljosland, Hallenstvedt og noen motspillere. Gøy sin spiss står på 18 meter, får en klarering i magen, ballen ruller ned låret hans og han får et drømmetreff i vinkelen bak Kjetil. Dommeren blåser så av kampen i det vi tar avspark. Tomheten er overveldende, og det føles som et enormt slag i magen å få den siste goalen i mot.

Vil ellers belønne Oldenborg for at ingen av oss kaster seg på sytingen til flere av Gøy-Nor spillerne, vi får ett gult kort for en sen takling av Jokke, og det er sånt som skjer. Ellers fortjener også dommeren honnør for å styre kampen greit selv om han bommer stort på straffeavgjørelsen. En del av motspillerne sutret og klagde mye, og prikken over i´en er at fem supportere blir bortvist. Imidlertid fortjener Gøy-Nor cred for at de har over 40 tilskuere på hjemmekamp en kjølig kveld.

Uflaksen fra kampen skal vi greie å gjøre om til motivasjon i de neste kampene, og alt i alt har vi fortsatt hatt en fin seriestart sammenlignet med tidligere år med 13 poeng etter fem kamper. Forza Oldenborg!