fredag 4. mai 2012

Høybråten/Stovner 2 - Oldenborg 3: 3-4

SERIEÅPNING: Kampreferat

Oldenborg 3 VS Høybråten/Stovner 2, aka clash of the Titans.

Solen skinner denne nydelige mandagen i slutten av april. Klokken nærmer seg 19:30. Spenningen er allerede til å ta og føle på. Tilskuerskaren er på plass, og det lenge før en eneste Høybråten spiller har entret banen. Stil!

Coachen er nå virkelig tilbake fra vinterdvalen, både fysisk og psykisk. Matta er grønn. Kunstig grønn. Dette fordi det er kunstgress. Matta er også myk og god, og kan på mange måter minne om Kjell Ingolf. Tilskuer er ekstatisk. Folket (Oldenborgere) smiler. Folket er konsentrert. Folket er fokusert. Folket er gira. Kjekke karer, staute menn.  Oldenborgere er klare, klare til dyst… Ting er med andre ord ved det normale.

Kjetil Moi er kameraansvarlig, sikkerhetsansvarlig, bytteansvarlig, sertifisert sykepleier og keeperoppvarmer. Undertegnede har ansvar for statistikk, holde Moi sitt humør oppe, og viktigst av alt være Kjell Ingolf personlige motivator.

Lagoppstilling  i en 4-2-3-1 formasjon.

Keeper: Erlend.

Forsvaret: Bjørnar, Joachim, Øyvind, Erik (kaptein).

Deffensiv midtbane: Jarleiv, Anders.

Offansiv midtbane: Ole Fredrik, Preben, Sindre.

Spiss: Ole Terje.

Subersubs: Blix, Knut, Kjell, Andreas, Torleif, K.A.

Etter en heidundrede peptalk er laget blitt enige om å vinne den første seriekampen for en gangs skyld. Erik er utnevnt til lagets kaptein til stående applaus fra både tilskuer og laget. Andreas synes vi ikke skal bry oss så mye om en viss fillekamp av mye mindre omfang som foregår på noenlunde samme tidspunkt som the clash of the Titans.
Vi er klare!

VG Live (Vegard Live)

5 min: Kampen svinger de første minuttene på Høybråten arena. Posession er 50/50. Oldenborg 3 har vært nære mål etter en god heading fra Ole Terje. Dessverre rakk ingen OB3 spillere den berømte andreballen.

10 min: Lite forandringer i spillets gang. OB3 er nærest scoring uten de helt store sjansene.

11 min: Ole T får ballen på midtbanen. Bruker muskler og fart og dribler seg langs linjen helt opp til motstandernes mål, hvor han så legger en nydelig pasning inn til den ellers så sikre Ole Fredrik, som på et litt uheldig vis ikke får det reneste treffet på ballen. Keeper får kontroll. Nære så nære!!

15 min: 1-0.  Nei nei nei. Høybråten kommer seg ut på høyre kant og får lagt inn. I feltet venter motstandernes spiss Pedro som header ballen med nydelig ytterskru. Ballen treffer venstre kryss-stang, ansiktet på Erlend, og går i mål. Pent, men fullstendig mot spillets gang! Etter hans egen mening kan nr 40, som innehar en høyde som tilsvarer en dvergekeeper (176 cm) og ditto svak spenst, likevel gjøre en bedre inngripen her. De lærde strides.

20 min: Oldenborg styrer kampen nå, men sliter med å finne veien til nettmaskene. Preben fyrer av et skudd, men ballen som brukes kan sammenlignes med en bowlingball, og derav blir det dessverre ikke så mye trøkk i skuddet fra mannen med Carlos leggene.

25: Dødperiode nå. Det meste foregår på midtbanen. All honør til OB3s midtbane og forsvar her som kjemper som noen ekte trojanere.

30 min: Frisparkspesialisten KA sender frisparket fra 20-25 m i muren.

33: Preben sender en nydelig stikker gjennom til Ole (the) Bull som avslutter rett til sides for mål. Close!! Vi legger skylden på bowlingkula.

34: 2-0. Det som ikke kunne skje har skjedd. Vi lager et forholdsvis unødvendig frispark på 20-25 m. Målscorer til H/S 2 har til nå vist fram en skummel venstrefot, og skuffer ikke her. Han kliner ballen likegodt opp i lengste hjørne, helt oppe ved krysset. Nok et nydelig mål, men akk så ufortjent…

38 min: 2-1. Kjell Ingolf du myke du gode.  Frekt mål. Kjellern plukker en stikker fra Jarleiv, passerer keeper slik bare en mesterspiss kan og setter den sikkert i nota. Jarleiv skriker ”jeg fikk assist”.  Kampen lever i beste velgående.

Pause

2-1 til Høybråten. OB3 har vært spillermessig overlegne, men må begynne å omsette sjansene til mål. Spiller for spiller er det lite å plukke på, og målene imot kan det vanskelig sees å gjøre noe med.

Coach ønsker at vi kjører på videre.

47: Andreas setter fart på kant og legger en god ball inn til Preben som bruker G-kreftene i sine massive legger til å denne gangen få virkelig fart på bowlingballen. Hadde keeper vært en kjegle ville det stått 2-2. Dessverre er han et menneske og stillingen står. Nære!

54: Andreas er gjennom og alene med keeper, men blir avblåst for offside. Tvilsom avgjørelse av den ellers så eminente dommeren.

60 min: Lite som skjer nå, Andreas gjennom på ny, men avblåst nok en gang for offside. Fra Vegard Lives ståsted kunne denne avgjørelsen se riktig ut. (coach uenig). Opp til Lars Langås’ klubbrekord på 11 offsides i en og samme kamp er det uansett langt igjen.

62 min: 2-2. BANG der satt den. Preben spiller Kjell fri fra forsvarets lenker. På lekreste vis putter superspissen ballen i lengste hjørne. Keeper blir stående og måpe.

67 min: Høybråten er framme og prøver seg. Fyrer av et skudd rett innenfor 16 meteren, men blåser den over. Nære på!

68: 3-2. Assistkongen Jarleiv er frempå igjen. Sender en pasning til KA som får kjempet seg fram, vinner kappløpet med keeper og sklitakler ballen i mål. Arbeidsgoal av ypperste klasse.

70: Ole T er nok en gang nære en scoring. Kommer inn skrått fra venstre, men setter den rett over krysset. På lignende skudd på treninger pleier han å legge den I krysset…det kommer garantert til å skje i seriekamp også etter hvert. Oldenborg styrer.

72: Ole T igjen. Reprise fra forrige sjanse, men vil seg ikke for oksen. Et under at han ikke har puttet i denne kampen.

74: Skjer mye nå.  KA har ertet på seg en motstander, noe som resulterer i et gult kort for dagens kantspiller. KA sin reaksjon  på kortet er å uttale ”prrrrrph” til dommeren.

76: Andreas er seriøst dedikert på sidelinjen, og Jarleiv er nære på!

79: Andreas har mista stemmen, men greier fortsatt å skrike. En random fyr på sidelinja leser på leppene; ”nå må mi pinadø se til å sette flere av sjansene!”

81: Andreas har nå tatt noen steg tilbake til pubertetsalderen og lager stemmeskiftelyder i beste Eckbo stil.  For øvrig styrer Oldenborg kampen.

82: Kaptein Erik ”Mykland” Aarmo smiler fra sidelinjen.

83: 4-2. Hattrick Kjell. Sindre spiller Kjell igjennom. Den gloheite Kjell er iskald og banker den til sides for keeper. Keepers mareritt har slått til igjen. Etter svake 0,67 mål pr kamp i fjor, er vår mann fra KRF tilbake på tradisjonelt spor i år.

85: 4-3. For første gang i kampen slurves det i forsvar, og H/S 2 setter inn sitt tredje for kvelden. Farlig å miste fokus på dette nivået… Leppeleseren rister hoderystende av ordene som nesten kommer ut av nr 40’s munn

86: Kjell er nære sitt fjerde mål for dagen. KA snapper ballen fra H/S 2, sender den til Kjell som denne gangen setter den utenfor. Like etterpå får en H/S 2-spiller et spark i nøttene. En kort hvil på gressteppet er det som skal til for at han skal fortsette. Nekter å bytte. Mann!

90 min: Nervene er i høyspenn nå. Bare overtid i fra seier. H/S 2 forsøker å presse, men OB3 er nærmere skoring.

Slutt 4-3.

Oldenborg 3 vinner seriens første kamp, og har med det skrevet historie. Natt til første mai kan nå feires med brask og bram. Gutter, menn, publikum, dere gjorde alle en fortreffelig jobb. Selv når dere lå under 2-0 var det ingen som gav opp, men jobbet på og gav alt. Seieren var fortjent og smakt godt, med is på toppen. Og kirsebær, nam kirsebær.

Dette er resultatet av kollektivt arbeid, hvor hele laget står på, hvor ingen brikker mangler. Spesielt takk til den defensive midtbanen og forsvaret som gjør en fantastisk jobb bakover og på midten. Høybråten hadde stort sett bare 3 sjanser!! Gratulerer og godt jobbet. Nå er det bare å surfe på denne seiersbølgen til vi har et helt hav.

Takk til Blix sin mamma, som for øvrig er observert på cafe med Andreas i foregående uke. Er kommet en ny Wag i klubben…?