Ny side: Oldenborg3.com

tirsdag 29. mai 2012

Oldenborg 3 - Fortuna Oslo: 2-1

Game of legends

Sesongens fjerde kamp fant sted på Tørteberg mandag 21.05. Dette var starten på en ukelang sommer, noe som også kan tenkes å være noe av grunnen til at referatet kommer noe forsinket.

Motstander: Fortuna Oslo
Resultat: 2-1 til Oldenborg 3. Målscorere: Preben (Espen Lindland), Øyvind (Chris)

Startoppstilling 4-5-1 f.v.;

Kjetil
Erik - Joachim - Øyvind - Blix
Chris - Jarleiv - Anders B. - Vegard - Sindre
Andreas

Alex
Ole-Terje
Preben
Langås (legende, som snart stikker til Ålesund)
Peder (tidl Oldenborg 2-storscorer)
Espen Lindland (Oldenborg-legende)
Erlend (Legende)


Den fotballmessige delen av kampen har nok allerede havnet i glemmeboka. Der bør det nok også forbli, for i historiebøkene hører det ikke hjemme. De første 70 minuttene skjedde det ikke mye som er verdt å nevne. Fortuna hadde noen fotrappe og gode spillere som skapte litt ubalanse, men ledet an av en glitrende Øyvind i de bakre rekker ble det aldri ordentlig farlig. Tidvis var det antydning til litt amper stemning, men dommeren håndterte det greit. Når kampuret, som for anledningen befant seg på NRK-huset (som det bør skifte navn til, hvis det ikke allerede heter det), nærmet seg 70 minutter begynte ting å skje. Etter en rask overgang ble Vegard spilt alene igjennom. I en slik situasjon er for så vidt valgmulighetene store, men de fleste ville nok landet på å gjøre et forsøk på å score selv. Vegard valgte å spille til en ganske mye dårligere plassert Espen Linland ute på høyre kant. Hvorfor dette valget ble tatt vites ikke helt, men det spekuleres i at det var for å unngå for mye oppmerksomhet fra de kvinnelige tilskuerne som hadde kommet ens ærend for å se Vegard spille. Alternativt var valget basert på en intuisjon så sterk at selv den mest intuitive kvinne ville blitt sjalu. Uansett grunn, valget ble lykkelig. Legenden Lindland viste at touchen fortsatt er der (ved minst én tidligere anledning var også rykket på plass), og la ballen på et fat av typen sølv til Preben som hadde kommet halsende inn i feltet. Han gjorde som han pleier og satte ballen enkelt i mål. 1-0 til Oldenborg 3. Nå begynte altså ting å skje. Fortuna fikk to spillere utvist i løpet av 10 minutter. En for to ufine taklinger og en etter en episode hvor både en spyttklyse og et gult kort ble sendt i retning Chris. Hvilket Chris fortjente begge, ingen eller et av disse elementene vites ikke sikkert.
Kampen var nå avgjort, kunne man bli fristet til å tro. Den gang ei, Fortunaspillerene som var igjen tok virkelig ansvar og klarte å skape et trykk mot Oldenborgmålet. Det resulterte i et stolpeskudd etter et innkast og etter nok et innkast og en uheldig stuss i feltet satt ballen faktisk i mål. Det ble antydet at ballen gikk utenfor å inn via en nettvegg som ikke var helt på... nett. Konspirasjonsteorien kan dessverre avkreftes av undertegnede, som noe apatisk befant seg i området rundt bakre stolpe. Målet som måtte hentes ut av rekvisittkjelleren til NRK, siden Tørteberg manglet et av sine vanlige mål, hadde riktignok en hel feil og mangler, men ballen gikk like fullt på riktig side av stolpen.
Det fantastiske spillet har ikke vært kjennetegnet til Oldenborg så langt denne sesongen (noen vil si heller, men dem om det), men evnen til å avgjøre kampene har vært nettopp det. I det 86. minutt karrer de blå til seg en corner. Denne blir servert av Chris og mottakeren er Øyvind. Følgelig ble ballen headet i mål. 2-1. Det er ikke så ofte Øyvind er i motstanderens boks, men treffprosenten når han først er der, er det, hvis noen, kun Kjell Ingolf som kan matche.

På slutten av det som startet som et referat og endte som et essay bør noen punkter nevnes:
- Langås fikk spørsmål om hvor mye vi hadde betalt dommeren. Hvorpå Langås svarer; ”rundt 750… pluss kjøring”.
- Andreas Buene ble spilt igjennom på slutten og satt ballen nydelig i vinkelen. Det ble annullert for offside, noe han stadig nekter å godta.
- Peder gjorde sitt 6. eller 7. comeback og storspilte.
- En god gjeng tilskuere hadde tatt turen, hyll hyll.
- Om ikke Øyvind har blitt omtalt som legende tidligere, er det nå på tide.


Dyve

2 kommentarer:

eriqsandro sa...

Credilicious, Dyve! #litteraturfestivalenLillehammer

eriqsandro sa...

Credilicious, Dyve! #litteraturfestivalenLillehammer