Pause: 0-0
Sluttresultat: 1-1

1-0 (65.min)
1-1  (85. min) Ole Fredrik (Kjell Ingolf)

Akkurat slik som under den legendariske 5-4 kampen i fjor bøttet det ned med regn i det Oldenborg 3 var klare for kamp mot Ullern 3. Den grønnmalte betongen på Tørteberg var dagens kamparena for det som skulle vise seg å bli en tett og jevnspilt kamp.

I første omgang er det Ullern 3 som starter best. De presser oss bakover på banen og styrer spillet på midten. Heldigvis for oss har vi banens beste spiller på vårt lag, nemlig keeper Kjetil. Gang på gang foretar han tigersprang som vanligvis på dette underlaget ville medført lårhalsbrudd. Men takket være år etter år med med systematisk uttøying og høyt melkeinntak, er Kjetil smidig som en katt og har beinbygning av titan. Etter hvert så kommer vi mer med i kampen, og når det nærmer seg pause er vi fullt på høyde med motstanderne.

I andre omgang bestemmer vi oss for å fortsette trykket vi hadde satt på Ullern i sluttminuttene av første omgang. Dette lykkes vi vertfall delvis med, selv om spillet går i bølger frem og tilbake mellom banehalvdelene. Selv om det ikke ble flust med mål i denne kampen, var det mange svært store sjanser begge veier. Stolpeskudd, tverrligger og ned på strek, gjennombrudd alene mot keeper osv osv… Rundt det 65.minutt kom dagens første mål og det gikk dessverre for oss i feil mål. Etter en dødball skal undertegnende klarere ballen, men treffer en motspiller og ballen lander uheldigvis rett i beina på en av de andre spillerne på Ullern. Han scorer kontant og det står dermed 1-0.

Spesielt de av oss som husker siste kamp fra seriespillet i fjor mot Ullern 3 visste at dette var mulig å snu. I den kampen lå vi nemlig under 4-1 når det gjenstod ca. 15 minutter, men endte opp med å vinne sensasjonelt 5-4. Dermed vant vi serien, og senere også kretsmesterskapet.

Dermed startet opphentingen og vi setter fullt trøkk framover. Det er når vi står høyt og presser på framover vi er best, så å lede mot oss er nesten farligere for motstanderlaget enn å ligge under med et mål eller to. Dette gir resultater i form av at vi igjen tar over initiativet i kampen. Ullern gjør det de kan for å hale ut tiden og gjøre oss frustrerte (akkurat som de prøvde i fjor også), men etter ca. 85 minutter kommer endelig uttellingen. En strålende pasning fra Kjell Ingolf finner Ole Fredrik som dundrer ballen nede i hjørnet. 1-1. DEILIG!!! Resten av kampen handler om å prøve å sette inn et mål til, samtidig som vi blir nødt til å ta mindre sjanser for å vertfall sikre ett poeng. Det skjer ikke mer på Tørteberg, og vi kan feire at vi enda ikke har tapt i år! Nå ligger vi likt med tabelleder Tveita på 21 poeng.

Det må også nevnes at flere av våre spillere legger ned en voldsom innsats selv om de slet med skader. Jarleiv har beinhinnebetennelse i begger legger, målscorer Ole Fredrik slet med dårlig syn og svimmelhet og Vegard får en hard smell i hodet i løpet av kampen. Dessuten glemte Joackim å spise middag! En positiv nyhet på skadefronten var at Åsanes Zidane, Torleif, har fått orden på skinka og gjorde et etterlengtet comeback.

Takk til dommeren som klarte å holde kontroll på kampen, i motsetning til mange av de dommerne vi har hatt tidligere i sesongen. Takk også til Ullern 3 som nok en gang gir oss mer motstand enn vi liker. En tett, fair og fartsfylt kamp endte med poengdeling.